Meniu:
Prima pagina
Definitia catedralei
Catedrala Hristos Mantuitorul
Catedrala Sf Basil - Moscova
Sagrada Familia - Barcelona
Catedrala Notre Dame din Paris
Hagia Sophia - Istanbul, Turcia
Winchester Cathedral
Catedrala Sf Sava
Catedrala din Koln
Basillica di Santa Maria del Fiore
Catedrala din Sevilia
Catedrala Nidaros
Catedrala din Palma de Malorca
Catedrala Chartres din Franta
Catedrala Saint Paul
Catedrala Durham

Catedrala din Sevilia - Sevilia, Spania

Cunoscuta in trecut sub numele de Catedrala de Santa Maria de la Sede, este in prezent cea mai mare catedrala romano-catolica din lume si cel mai mare lacas de cult medieval, construit in stil gotic. Ridicarea masivei structuri a inceput in 1402, pe locul unde in trecut se gasise Moschea Almohad, iar lucrarile au durat pana in secolul XVI. In interiorul catedralei puteti vedea un altar de dimensiuni impresionante, numeroasele decoratiuni din aur, obiectele de cult, sculpturile, picturile, dar si mormantul lui Christofor Columb.

Magnifica catedrală din Sevilla s-a înălţat pe locul unei foste moschei maure, păstrîndu-se vechiul turn denumit La Giralda. În interiorul catedralei sunt adăpostite o mulţime de bogăţii artizanale, dintre cele mai valoroase din Spania.

  Giralda - Turnul principal al catedralei din  Sevilla Spania

Corpul principal al catedralei, unul dintre cele mai mari din lume are o lungime de 126 de metri şi o lăţime de 83 de metri.

În interiorul catedralei, trecînd Poarta sudică, denumită Poarta Prinţilor se află mormîntul celui mai vestit marinar din Sevilla, renumitul Cristofor Colomb de origne italiană.

Acolo se înalţă maiestuos La Giralda, monumentul cel mai emblematic din Sevilla. Baza turnului a fost construită de către arabi între anii 1184 şi 1197 iar înălţimea lui atinge 76 de metri. Odată ocupat de creştini aceştia au adăugat turnului o clopotniţă (1568).

[ sus ]